Keukenmontage
Noord Nederland

Werkbladen cq aanrechtbladen van Terrazzo voor in uw keuken bij keukenmontagebedrijf Noord Nederland.

Kleuren

Een aanrechtblad van Terrazzo.

De meest prachtige creaties worden gemaakt van terrazzo. Het is dan ook bijna oneerbiedig om te zeggen dat terrazzo feitelijk niets meer is dan korrels en stenen, die bijeengehouden worden door cement. De kleur die je toevoegt aan het cement, de soort stenen die je kiest en de manier van slijpen en afwerken bepalen de uitstraling van het eindproduct. Het mooie van terrazzo is hierdoor wel dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld de stenen vervangen door glas of schelpen. Het is zelfs mogelijk om metalen objecten te verwerken.

Onderhoud Terrazzo

Terrazzo is een natuurproduct. Dit houdt in dat sommige vloeistoffen in het blad kunnen trekken. Het is daarom belangrijk dat het aanrecht regelmatig onderhouden wordt met het meegeleverde onderhoudsmiddel (we verwijzen u hiervoor naar de onderhoudsinstructies). Indien er toch vlekken ontstaan, kunnen deze meestal redelijk goed weggewerkt worden door de vlekken te schuren met een schuursponsje. Hierna moet u de plek uiteraard weer behandelen met het onderhoudsmiddel. Op vlekken geven wij geen garantie. Terrazzo is goed bestand tegen hitte. Een hete pan kan op het aanrecht gezet worden zonder dat het blad blijvend beschadigd zal worden. Toch adviseren wij om onderzetters te gebruiken omdat de hitte de beschermlaag kan aantasten en om krassen te voorkomen. Terrazzo is goed te repareren. Zijn er scheuren of is er iets op het blad gevallen,geen probleem, met een speciale epoxy kan dit weggewerkt worden.

Terrazzo met coating

Kiest u voor gecoat terrazzo dan is het blad veel minder vlekgevoelig. Bij normaalgebruik voorkomt de coating dat vloeistof in het blad trekt. Een gecoat blad hoeft niet behandeld te worden met het onderhoudsmiddel. De coating is wel hittegevoelig.

Voor vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier of bel 0592 - 345104.